ACASĂ CONTUL MEU AMBASADORI
CONTACT WEB SHOP


#eroudebrasov

Brașov Heroes #10


3 Septembrie 2023 - Lacul NouaCosti Marchidan


Asociația Bastonul Alb

Călătorie spre incluziune

Obiectiv: 8000 RON
Suma strânsă: 4038 RON
Susținători: 27

Aleargă Donează

De ce vreau să fiu ambasador?


Mă numesc Costică Marchidan şi sunt educator specializat. Lucrez de şaptesprezece ani cu copii şi tineri cu deficienţă de vedere sau cu deficienţe asociate. Între timp, unii dintre ei au crescut şi îşi caută drumul în viaţă. Cred, împreună cu colegii din Asociaţia Bastonul Alb, că proiectul este chiar o călătorie, una de explorare prin care aceşti tineri, dar nu numai ei, pot găsi mijloacele şi motivaţia de a trăi într-un fel în care să devină resursă pentru societate. Acest proiect este şi un prilej pentru societatea însăşi să descopere cum poate da acea mână de ajutor care să conteze cu adevărat.


Sunt deficient de vedere nativ, cunosc scrierea Braille şi lucrez cu tehnologie adaptată nevoilor noastre, adică folosesc o voce care citeşte ecranul calculatorului sau al telefonului. Am beneficiat la rândul meu de sprijinul unor oameni cu suflet mare care a venit în momente- cheie din viaţa mea. Nu voi înşira toate aceste momente, aş menţiona doar stagiul pe care l-am făcut în Belgia între 2009 şi 2010 prin intermediul Asociaţiei Pontes din Cluj. Acest stagiu a contribuit decisiv la transformarea mea ca om şi ca persoană cu dizabilităţi.


Sunt pasionat de şah, iau parte la competiţii laolaltă cu jucătorii valizi şi folosesc o tablă adaptată şi o modalitate particulară de a juca.
O pasiune mai nouă este să cânt la pian. Sunt ajutat de către doamna profesoară Ioana Bitere şi de Fundaţia Cartea Călătoare care mi-a pus la dispoziţie cele necesare pentru a învăţa să citesc partituri braille.
Îmi place mişcarea, adică sporturi ca înotul, drumeţiile, ciclismul în tandem; îmi place să citesc şi mă descurc acceptabil în câteva limbi străine.


Este o datorie şi o plăcere să vă rog să faceţi donaţiile atât de necesare pentru a face lucruri bune pentru nevăzătorii din judeţul Braşov. Sunt convins că şi voi veţi fi printre acei oameni- cheie pentru alţii ca mine, iar viaţa lor va lua altă turnură după ce vor lua parte la proiectul Călătorie spre Incluziune al Asociaţiei Bastonul Alb.
ORGANIZATORI
CONTACT

Program Manager
Ines Nagy
ines@fundatiacomunitarabrasov.ro
Telefon: 0725 681 081

Support team
Iulia Teodora Florea
iulia@fundatiacomunitarabrasov.ro
Telefon: 0742 371 190

Director Executiv
Laura Popeea
laura@fundatiacomunitarabrasov.ro
Telefon: 0731 001 100

Voluntar IT
Remus Văduva
remus@fundatiacomunitarabrasov.ro
Telefon: 0744 200 805
CO-FINANȚATOR "BUCURIA COMUNITĂȚII"

Primăria Municipiului BrașovPARTENERI PLATINUM

PARTENERI GOLD

PARTENERI SILVER


PARTENERI BRONZE

SUSȚINĂTORI

FINANȚATORI AI FUNDAȚIEI


PARTENERI ÎN ORGANIZARE

Floare de colțCarpathian MTB Trails