Credem în puterea educației de a transforma vieți. De aceea, am inițiat proiectul ”Adolescenţi mai puternici în lupta cu bullying-ul şi dependențele”, un angajament profund de a combate bullying-ul și consumul de substanțe interzise de către adolescenți. Implicăm activ părinții, profesorii și elevii într-un șir de activități și seminarii, toate gândite să cultive un mediu școlar informat și sănătos, unde fiecare tânăr se simte valorizat și în siguranță.
Nevoia
Într-o lume unde problemele adolescenților devin din ce în ce mai complexe, resimțim o nevoie acută de a oferi tinerilor informațiile și suportul necesare pentru a face față provocărilor. Proiectul nostru răspunde acestei creșteri alarmante a incidentelor de bullying și abuz de substanțe. Ne dorim să le fim suport tinerilor, îi ghidăm spre alegeri sănătoase și responsabile pentru a avea un viitor cât mai bun.
Schimbarea
Prin ”Adolescenţi mai puternici în lupta cu bullying-ul şi dependențele”, ne dorim să construim o comunitate școlară unde fiecare elev se simte în siguranță și respectat. Ne propunem să reducem semnificativ incidentele de bullying și abuzul de substanțe, educăm și mobilizăm întreaga comunitate educațională pentru a crea un mediu de învățământ incluziv, deschis către tineri și atent la nevoile lor.
Activități
Vom desfășura o serie de ateliere interactive pentru 84 de elevi din 3 clase, întâlniri de mentorat 1 la 1 cu cei 3 diriginți, un seminar de formare pentru 30 de cadre didactice și unul online pentru 100 de părinți, în perioada octombrie 2024 - martie 2025. Aceste inițiative sunt concepute pentru a sensibiliza și pentru a educa, abordăm problemele specifice adolescenței și promovăm o cultură școlară de non-violență și sprijin reciproc.
Buget
Pentru a aduce această viziune la viață, avem nevoie de un buget de 22.000 de lei. Aceste fonduri vor fi folosite pentru resurse umane, materiale didactice pentru seminarii și colaborări esențiale care să faciliteze implementarea atelierelor și a seminariilor noastre.
Cheltuieili cu resursele umane: 18.000 lei pentru desfășurarea activităților pentru 84 elevi, cel puțin 33 cadre didactice și cel puțin 100 părinți. Activitățile managerului de proiect și al colaboratorului pentru livrarea de ateliere bullying și dependențe pentru 12 ateliere de prevenire bullying și dependențe la clasă, 6 ateliere dedicate cadrelor didactice sub formă de mentorat 1-1, facilitarea celor 4 seminarii hybrid sau online către cadrele didactice și părinți pe tema consumului de substanțe.
Cheltuieli servicii de contabilitate timp de 5 luni X 500 lei. Total 2.500 lei
Cheltuieli cu materialele pentru ateliere: 1.500 lei
Web
Vă invităm să descoperiți mai multe despre misiunea și activitățile noastre pe pagina de Facebook: Educația Te Salvează: https://www.facebook.com/asociatiaeducatiatesalveaza/
Alăturați-vă nouă în acest demers și ajutați-ne să modelăm un viitor mai bun pentru tinerii noștri.
Ascunde detaliile